Koi­raui­ma­lam­me toiminta

Sijaitsemme Tuusulassa, ihan Vantaan rajalla.  Sijaintimme vuoksi saavut meille nopeasti pitkin pääkaupunkiseutua, kuin muualta Suomen. 
Muutimme kesällä viereiseen halliin ja uusi osoitteemme on Högberginhaara 1 a 1.
St1 käännöksestä näet heti kylttimme, hallin vasen pääty on kokonaan varattu asiakaspaikkoja. Saat tarvittaessa ajettua auton myös ihan hallin eteen.

Muuton myötä koirauimala sekä koirien urheiluhalli HYPPY ovat nyt vierekkäin.

Koirauimalamme palvelee ympäri vuoden joustavasti ajanvarauksella. Meillä pääset uittamaan koiraa joko itsenäisillä uintikerroilla tai osaavien uintiohjaajiemme kanssa. Jos koiralla on tarve kuntoutukseen, otathan yhteyttä soittamalla koirauimalalle.

Meillä käy paljon asiakkaita ympäri pääkaupunkiseutua, sijaintimme on ollut todella kehuttu. Autoille on parkkipaikat heti tilojemme edessä. Meille pääset myös bussilla lähiristeykseen!

Ajan­va­raus­jär­jes­tel­mäm­me on sähköinen ja kaikki omatoimiset koirauimala käynnit tulee maksaa ennakkoon. Näin olemme kokeneet että toimintamme on ollut käytännöllistä. Henkilökunnasta aina joku on paikalla, mutta kun päivä on täynnä omatoimisia uimareita- olemme viereisessä hoitohuoneessa tekemässä asiakastyötä. Hädän iskien, saat meidät kyllä aina kiinni. Kun tulet omatoimiselle uinnille, olisi hyvä että toiminnot koirauimalalla olisi teille jo tuttuja. Ennen omatoimisia uintivuoroja tulisi käydä "ensikertalaisen käynti", jossa henkilökuntamme opastaa ja neuvoo teille toiminnot. 
Jos olet käynyt aiemmin aiemmissa tiloissamme, voit tulla uuteen koirauimalaan suoraan omatoimisesti. Varaa kunnolla aikaa tullessasi (15 min tms, voit käydä kurkkaamassa tilat ennen koiran kanssa saapumista, jotta pesupaikkojen järjestys yms menevät sitten rennolla otteella. ) 

Uudet toimitilamme ovat olleet tykättyjä ja ovat nyt valmiit. Jatkamme vielä parannuksia, kovasti on toivottu "pukukoppia" joka on nyt seuraava projektimme. 
Meille kaikki palautteet tilohin sekä toimintaamme ovat tärkeitä, kiitämme jokaista palautetta antavaa!

Ajanvaraukset mieluiten sähköisestä ajanvarauksestamme. Voit varata ajan myös puhelimitse, palaamme puheluihin aina asiakkaiden välissä. Sähköpostimme on ruuhkaista, kiireelliset asiat puhelimitse!

Tee varaus  

MINKÄ AJAN VARAAN?

Jokaiselle ensimmäistä kertaa uimalaan saapuvaa ohjeistamme varaamaan ensikertalaisen uintikerran. Tämä myös koirille, jotka ovat tottuneita uimareita luonnonvesissä tai toisissa uimaloissa.  Ensikertalaisille uintiohjaaja tulee varauksen ohessa automaattisesti mukaan ilman erillistä varausta.

Jokainen koirauimala on hieman erilainen ja Me haluamme huolehtia että uimalan toiminnot tulevat teille tutuiksi ennen omatoimiuintia. Koiran tulee oppia käyttämään ramppia turvallisesti. Uintiohjaajamme auttavat ja varmistavat koiralle oikean uintitekniikan ja antaa teille vinkkejä kuinka saatte uintikerrasta eniten irti. 

Voit ottaa mukaasi lempiherkkujanne, altaan ympärillä koiraa saa palkita nameilla, mutta muistathan että altaaseen palkitseminen nameilla on kielletty turvallisuussyistä. 

Koirauimalalta löydät vesileluja ja pelastusliivejä joita saa aina lainata, voit kuitenkin aina ottaa mukaasi myös omat. Huomioithan tämän kuitenkin että kaikkien tavaroiden pitää olla hyvin pestyjä aina ennen altaaseen menoa.

Altaassamme on tilaa yli 55 neliötä ja se on malliltaan hieman soikea. Koirat oppivat hyödyntämään allasta kauttaaltaan koko ympärysmitan (10,1m x 5,5m). Altaassa on yksi ramppi uimaan menoa ja poistumista varten. Turvallisuussyistä rampille emme voi antaa asiakkaiden mennä, jos koira on haluton menemään uimaan ilman ihmistä rampilla, varaa uintiaikaan aina uintiohjaaja mukaan. Omistaja ei valitettavasti voi mennä altaaseen.
Altaan kiertää korotettu terassi jota kiertämällä on helppo kiertämällä houkutella koiraa uimaan myös pidempiä matkauinteja. Muista kysyä uintiohjaajiltamme lisää vinkkejä matkauintiin.

Koiria ei saa päästää altaaseen muualta kun sille varatulta rampilta. Allasalueella vettä roiskuu koiran uidessa ja ravistellessa, joten varaathan mukaasi vaihtovaatteet sekä sandaalit. Meiltä voit lainata myös essuja, joita on suihkuhuoneissa. 

Vesi altaassa pidetään ympärivuoden n. +21-23 asteisena joka on optimaalinen lämpötila koirien uinnille. Vesi on syvyydeltään n. 120cm, joten isommatkin koirat ovat tervetulleita uimaan.

Vesi puhdistuu altaassa jatkuvasti hiekkasuodattimen ja uv- lampun kautta. Jotta kemikaalitaso saadaan pidettyä altaassa mahdollisimman matalana, koirien tulee ennen omaa uintia pestä suihkutiloissa hyvin shampoolla.

Jos koirasi tiputtaa paljon karvaa, olisi harjaaminen hyvä tehdä kotona ennen uimavuoroa. Jokainen uimavuorolainen huolehtii suihkusta ja kuivaushuoneesta omat sotkut pois niihin varattuihin roska-astioihin. Käytäthän siivouksen yhteydessä myös suihkuilla ja huoneissa olevia puhdistusaineita.

Uimalalla on yhteiskäytössä vedenkestäviä noutajahihnoja joten omia hihnoja ei tarvitse kastella. Koirat tulee kulkea tiloissamme aina kytkettyinä, tämä koskee myös piha-aluetta. Tiloissamme saattaa liikkua myös muita koirakoita aulassa tai hoitohuoneessa. Allasalueella vuoro on aina kuitenkin vain teidän, joten sielä voi koiraa pitää vapaana, kuitenkin aina omistajan läsnäollessa ja valvonnassa. Huomaathan että koiran tehtyä tuhoa allasalueella, olemme oikeutettuja pyytämään korvauksen aiheutuneesta haitasta. 
Koirat ovat koirauimalalla aina omistajan vastuulla.

PERUUTUSEHDOT

Varatun koirauimala-ajan voi peruuttaa/ siirtää 24 tuntia ennen varattua aikaa. Maksetut, perutut uintiajat siirretään tapauskohtaisesti aina eteenpäin. 
Peruminen tehdään ensisijaisesti soittamalla koirauimalalle, tai jättämällä tekstiviestiä koirauimalan numeroomme:  050 3521008 (Palaamme yhteydenottoihin aina asiakastyön välissä) 

Koiran tulisi olla terve ja esimerkiksi ihotulehdusta tai haavoja ei saisi olla uimaan tullessa. Rokotuksien tulisi olla ajantasalla ja jos koiralla on ollut vatsatautia tai kennelyskää tms, näistä aina 2 viikon varoaika oireiden loppumisen jälkeen. Jos olet epävarma, voit aina olla yhteydessä meihin.

Ohjeet uimalaan saa­pu­val­le

Ulkoilutathan koiran hyvin ennen uimalaan saapumista. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vahinkojen välttämiseksi koiran tulisi saapua uimaan aina tyhjällä mahalla. Mitä pidempi aika paastoa on, sen parempi. Pennuillekkin olisi hyvä pitää 4 h paasto. Voitte ulkoilla vielä ennen vuoronne alkua läheisellä tiellä, muistathan pitää koiran aina kytkettynä.

Jos haiseva vahinko sattuu altaaseen, ilmoitathan asiasta välittömästi henkilökunnalle. Käynnin yhteydessä joudumme veloittamaan vahingosta siivousmaksun 250 €.

Aulassamme voit riisua päällisvaatteet niille varatuille naulakoille sekä vaihtaa kengät. Otathan mukaasi sandaalit tms, jalkineet jotka kestävät kastumista.

Saavuthan uimalalle noin 10-15 minuuttia ennen oman vuorosi alkua pesemään koiran suihkualueellamme. Ohjaamme teille tilat jossa voitte vaihtaa vaatetusta sekä jättää omat tavarat.

Meillä on teille valmiina koirashampoo, jota tulisi käyttää aina ennen uimaan menoa. Shampoo on hajusteeton ja hellävarainen. Voit aina ottaa mukaasi myös teidän oman shampoon.

Uinnin jälkeen koira olisi hyvä huuhdella haalealla vedellä ja tarvittaessa voit kokeilla valitsemaamme hoitoainetta joka osalla hieman lyhentää myös kuivausaikaa. Sujuvien uimalakäyntien takaamiseksi uinnin jälkeistä pesu- ja kuivausaikaa on varattu aina uintivuoroa vastaava aika. Jos tarvitsette pidemmän ajan, koitamme tietenkin järjestää tämän. Tiloissamme on kaksi kuivaus/pukuhuonetta, joissa on käytössänne turboföönit tehokkaaseen kuivaukseen ja pienille/keskikokoisille koirille trimmauspöydät.

Uintihintaan kuuluu aina 1 (yksi) kpl pyyhkeitä per koira, pyyhkeet sijoitetaan valmiiksi suihku- ja kuivaustilojen viereen. Likaisen pyyhkeen voit jättää kuivaushuoneessa olevaan koriin. Jos huomaat huoneissa tai kuivaimissa puutteita, sanothan näistä aina heti henkilökunnalle.

Jos haluaisit nauttia koirauimalasta tai hy­vin­voin­ti­pal­ve­luis­tam­me kokonaan ilman muiden koirakoiden näkö – tai kuuloyhteyttä, henkilökuntamme auttaa valitsemaan teille sopivan ajan niin että tämä onnistuu.

Allasalue on aidattu, joten siellä on aina vain ajanvarauksen tehnyt koira ohjaajineen. Meille voit ilomielin saapua uimaan myös ystäviesi kanssa. Koirien tulisi olla toisilleen ennaltaan tuttuja. Vaikka allas on reilun kokoinen, suosittelemme tulemaan pienellä porukalla, aina max 5 koiraa.

Jos olet kiinnostunut vakituisesta uintivuorosta tai yksityiskäytöstä uimalalle, lähestythän meitä sähköpostilla venyvakoira@gmail.com

Meillä voit järjestää vaikka rotu- tai kas­vat­ta­ja­ta­paa­mi­sia tai vaikka rakkaan perheenjäsenen syntymäpäivät. Päivät ovat räätälöitävinä sopiviksi, yhdistäen esimerkiksi uintia, hierontaa ja myöhemmin jumppaa/-vesiterapiaa.

Tervetuloa uimaan!

Päivitämme sivuillemme remontin valmistuttua kuvia tiloistamme, sekä syksyn myötä lisätietoja täydentyvistä palveluistamme.